Oletko Koskaan Kuullut D-Asparagiinihaposta?

D-asparagiinihappo on aine josta harva on vielä kuullut. Se on kuitenkin yleistynyt selvästi bodareiden keskuudess. Tämä happo on yksi kehon tärkeimmistä aineista testosteronin tuotannossa, ja yleensä se pullonkaula tässä prosessissa.

Lue kattavampi artikkeli D-Asparagiinihaposta painamalla tästä!

Tästä johtuen sitä tarjotaan nykyään lisäravinteena, tarkoituksena parantaa tätä kehon prosessia ja nostaa testosteronitasoja miehillä. Toimiiko se vai ei, siihen yritämme vastata tässä jutussa.

Tämä aine on melko uusi, ja tutkimustuloksia ei ole kovinkaan paljoa. Tätä kirjoittaessa löysin 4 laadukasta tutkimusta, joissa oli testattu tämän aineen vaikutusta miesten testosteronitasoihin.

Ensimmäisessä oli testattu hedelmättömiä miehiä, toisin sanoen miehiä joilla testosteronitasot olivat todella alhaiset. Tulokset olivat todella lupaavia, arvojen noustessa 30 – 60% ja osan miehistä saaneen jopa hedelmällisyytensä takaisin.

d-asparagiinihappo

Täten vaikuttaisi siis siltä, että alhaiset tasot omaavilla miehillä tämä aine toimii todella hyvin. Mutta miten on tilanne normaaliarvot omaavilla?

Tässä vaiheessa tuleekin ongelma. Tulokset tämän suhteen ovat ristiriitaisia, ja aineen teho näyttäisi aika heikolta.

Kolmesta asiaa tutkineesta tutkimuksesta yhdessä saatiin normaaleiden miesten testosteroniarvot nousemaan. Nousu oli jopa 42% jo 12 päivän jälkeen ja pysyi korkealla 3 kuukautta käytön lopettamisen jälkeenkin.

Kummalista kuitenkin, näinkin vakuuttavan tuloksen jälkeen, sitä seuranneet tutkimukset eivät havainneet mitään vaikutusta d-asparagiinihapon ottamisella. Toisessa jopa suuren määrän ottaminen laski joidenkin koehenkilöiden arvoja!

Mitä näistä tuloksista voisi sitten sanoa? No ainakin vaikuttaisi siltä, että nykytutkimuksen valossa tämä aine ei juurikaan anna etua normaalin määrän testosteronia omaaville ihmiselle. Sillä kuitenkin saattaisi olla todella voimakas vaikutus hedelmättömille, ja muuten erittäin alhaiset arvot omaaville miehille.

Monet erityisesti keski-iässä olevat miehet kärsivät alhaisista testosteronitasoista. Niitä aiheuttavat mm. liikunnan puute, ylipaino, ja heikko ruokavalio. Yleisiä ongelmia monilla toimistotyöntekijöillä. Onkin mahdollista, että heillä voisi olla jotain hyötyä d-asparagiinihapon nauttimisesta.

Jos kuitenkin yllämainitut asiat ovat sinulla kunnossa, kannattaa varmaan katsella muita aineita ja tapoja. Tämä aine ei ehkä anna sinulle juurikaan mitään, tyhjentäen vain kukkaroasi.

 

Mainokset
Oletko Koskaan Kuullut D-Asparagiinihaposta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s